Hosting

Het juiste hostingpakket kiezen

Op dit moment host ik zelf nog geen websites. Het streven is om daar wel naartoe te werken. Ik kan u wel adviseren waar u op moet letten en welk pakket van een hostingbedrijf het beste is. Daarnaast kan ik ook helpen bij het instellen van de hosting en mail-accounts. Hieronder vindt u meer informatie over aandachtspunten bij het uitzoeken van een hostingpakket.

 

Snel support

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw website eruit ligt of dat u een dringende vraag heeft. Het is dan heel vervelend om alleen een mail te kunnen sturen. Kijk dus altijd goed naar de support mogelijkheden, zoals een live chat of een klantenservice telefoonnummer.

 

Automatische back-ups

Handmatig periodiek back-ups maken is vervelend om bij te houden, daarom bieden tegenwoordig steeds meer hostingmaatschappijen automatische back-ups aan.

 

Ondersteuning van nieuwste versies van scripts en software.

WordPress maakt gebruik van PHP, sommige hostingmaatschappijen bieden daarvan niet de nieuwste versie aan, dit scheelt erg in snelheid. Belangrijk is ook dat ze de laatste versie van WordPress ondersteunen.

 

Klantpaneel om zelf dingen in te stellen

Meestal krijgen klanten toegang tot een paneel waar ze zelf dingen op aan kunnen passen. Dit is erg handig, omdat je dan zelf wachtwoorden kan wijzigen van de FTP, MYSQL en mail. Ook kunt u daar andere dingen instellen zoals e-mail en back-ups.

 

Uptime garantie

Hosting moet niet alleen snel zijn, maar ook betrouwbaar. Veel hostingmaatschappijen garanderen een uptime van 99%.

 

Hoeveel dataverkeer heeft u nodig?

Hoeveel dataverkeer een website nodig hangt af van twee dingen, namelijk grootte van de pagina’s en bezoekers. Bij de grootte van de webpagina’s gaat het voornamelijk om de hoeveelheid mediabestanden. Op de meeste website wordt de kwaliteit van afbeeldingen in verminderd, zodat het minder opslag inneemt. Gemiddeld is de bestandgrootte van een afbeelding 500KB oftewel 0.5 MB. Maar er zijn natuurlijk ook website die de kwaliteit van de afbeeldingen zo hoog mogelijk willen hebben, zoals bij een portfolio van een fotograaf. Een afbeeldingen van gauw 4 MB in beslag nemen. In WordPress kunt u heel gemakkelijk bekijken wat de bestandgrootte is van een afbeelding. Ga naar Media -> bibliotheek en klik op een afbeelding en dan staat het onder de uploaddatum. Een pagina zonder afbeelding neemt nauwelijks geheugen in beslag, gemiddeld ligt dit rond de 50 KB.
Met dit in gedachte kunt u dan de volgende vragen beantwoorden:
Wat is de grootte van een pagina gemiddeld?
Wat is gemiddeld het aantal bezoekers per maand?
Hoeveel pagina’s zal een bezoeker gemiddeld bezoeken?
Als u de uitkomst op deze vragen met elkaar vermenigvuldigd komt u uit op een schatting van het dataverkeer dat nodig heeft. Het is handig om het iets ruimer te nemen, zodat u niet extra hoeft te betalen als u meer nodig heeft dan verwacht.

 

Hoeveel opslag heeft u nodig?

Net zo als dataverkeer hangt dit erg af van de grootte van de website en de hoeveelheid mediabestanden. Kleine websites hebben genoeg aan 5 GB. Het gaat dan om websites van kleine bedrijven die een aantal afbeeldingen hebben en informatie over het bedrijf.

 

Toegang tot FTP en MQSQL

Hierdoor heeft u of uw websitebeheerder meer mogelijkheden om geavanceerde instellingen te maken. De PHP bestanden kunnen worden aangepast, child theme kan worden aangemaakt en templates kunnen op een correcte manier worden overschreven.

 

SSL ondersteuning

Het is belangrijk dat uw website is beveiligd met een SSL-certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer. In het kort is het de standaard technologie om een internetverbinding veilig te houden en (gevoelige) data te beschermen tussen twee systemen, om zo te voorkomen dat kwaadwillende deze informatie kunnen lezen of aanpassen. Deze twee systemen kunnen bijvoorbeeld een server en een webbrowser zijn. Zoekmachines hechten hier ook veel waarde aan, dus het is zeker de moeite waard. Vaak zit SSL zonder extra kosten bij hostingpakketten.

 

Locatie van de server

Met de nieuwe AVG wetgeving is het erg belangrijk geworden dat de server binnen de EU ligt. Dan weet u zeker dat de hosting maatschappij aan de eisen van de wetgeving voldoet. Ook voor de snelheid van uw website is dit belangrijk, hoe meer afstand het verzoek tot de website moet afleggen hoe slomer de website.

 

Kennisbank

Een kennisbank kan goed van pas komen bij simpele dingen, zoals het instellen van de mail en andere veelvoorkomende handelingen. Meestal wordt het stapsgewijs aan de hand van afbeeldingen beschreven.

Updates & Back-ups

Voor de beveiliging van uw website is het belangrijk om altijd updates uit te voeren. Bij grote updates kunnen soms onderdelen van de website niet meer goed werken. Het is dus zaak dit zo zorgvuldig mogelijk te doen en goed te testen na het uitvoeren van de updates.

Het is handig om periodiek Backups te maken voor het geval dat de website ingewikkelde foutmeldingen geeft, virussen bevat, perongeluk belangrijke pagina’s verwijderd.

 

Laten we samen iets moois maken!

9 + 7 =

Laten we samen iets moois maken!

7 + 11 =

Secured By miniOrange